פגיעות ספורט- כיצד ניתן למנוע ולרפא אותן כדי לתחזק את הגוף הספורטאי בעזרת כירופרקטיקה ואוסטיאופתיה
אדם נולד לתנועה. שנים רבות של חיים מודרניים וישיבה ממושכת גובים מחיר בריאותי משמעותי ואנחנו מבינים שצריך לזוז, להניע, לנוע, לרכוב, לרוץ, לשחות. מרתון אל ראש ההר, חציית הים, דיווש בשוויץ,
יוגה,
פילאטיס, חדר כושר, רצועות גמישות, הכול הולך, רק תבחר/י.
פעילות ספורטיבית מבורכת וסוחפת איתה המונים מכל הגילים. אנשים רבים מגלים את ה"הי" הבריאותי, את הסיפוק שבכיבוש המטרה, את היכולת של הגוף לתת עוד ועוד. ועוד.. אופס! עד הרגע שקורה משהו בלתי צפוי. משהו פוקע בגוף והוא מסרב להמשיך. נפצעת. אכזבה גדולה, חשש מההמשך.
פציעות ספורט שהן שכיחות מאד יכולות להשבית את השמחה. "הגוף בוגד בי" אתה אומר, ושוכח שהגוף הוא החבר הטוב ביותר שלך. הבגידה היא שלנו בגוף. בחוסר הקשבה, בחוסר ידע לגבי אימונים נכונים ודרכים לשמירה עליו. על הגוף.
התנהלות נכונה ושמירה על הבריאות עוזרת למנוע פגיעות מכאיבות, ואם אלה קורות, וגם פרארי לפעמים חורקת, גישה נכונה לטיפול בגוף יכולה לקצר את זמן ההחלמה ולעזור לך לחזור לפעילות חזקה ומוכנה למאמץ הנדרש. תחזוקת הגוף היא חלק בלתי נפרד מחיי הספורט והיא שתבטיח לך המשך פעילות מהנה ומספקת במשך שנים רבות.
ניתן לחלק את פציעות הספורט לשני סוגים מרכזיים:
האחד, פגיעה כתוצאה מחבלה כמו נפילה, התנגשות, תנועה לא נכונה בעוצמה גבוהה. במקרה כזה, יתכן שהספורטאי פונה לחדר מיון כדי לעצור דימום או לשלול שבר. גם כשהרופאים או אתם אומרים "לא קרה כלום" , חייבים לזכור שהכוונה היא שאין שבר או דימום נסתר. אך סביר מאוד שכן קרה נזק, רק שהרופאים אינם מתמחים באיתור בעיות מסוג זה ובמקרה הטוב, תשלחו לטיפול פיזיותרפי שמטרתו שיקום האזור.
נסו לדמיין חבטה בקיר באגרוף חשוף. מכה חזקה וישירה. יתכן שהאגרוף, כלומר כף היד על מפרקיה יפגע ויפצע. במחשבה נוספת אפשר להבין שהמכה לא עוצרת בקיר או באגרוף אלא עוברת בקו ישיר גם אל הזרוע כולה ואל חוליות הצוואר. ולכן חשוב מאד במקרה של חבלה לטפל לא רק באזור הישיר שספג את הפגיעה אלא בכל המפרקים שקשורים לאותו אזור. יש צורך בבדיקה מקיפה של הגוף כולו שקשור באמצעות רקמות חיבור, שרירים ועצבים ליצירת יחידה תנועתית אחת.
הסוג השני הוא פציעה כתוצאה משמוש יתר במפרק מסוים. כאן מדובר בפעולות שדורשות חזרה ממושכת על אותן תנועות. מרפק טניס הוא דוגמה אופיינית למפרק שסובל כתוצאה מחבטות מרובות בכדור. חותר בקיאק יכול גם הוא לסבול מדלקות בכתפיים או בגב התחתון כתוצאה מתנועה שחוזרת על עצמה. אצל שחיינים נפוצות בעיות בכתפיים ואילו רוכבי אופניים, נוטים לסבול מבעיות בקרקעית האגן שיכולות להשפיע גם על אברי המין והרבייה.
בשני הסוגים נגרם נזק לגוף. קיימת תזוזה של עצמות המפרק, הסחוסים וכל הרקמות הרכות כמו השרירים, הגידים ורקמות החיבור ניזוקים, העצבוב אינו תקין והאזור אינו מקבל אספקת דם מספקת. גם כאשר הכאב חולף קיים חשש שהמפרקים שיצאו מאיזון לא יצליחו לאזן את עצמם ולכן יעברו עם הזמן שינויים ניווניים שיתבטאו בבעיות בגיל מאוחר יותר. חבלה בגיל העשרה, יכולה לבוא ולנשוך בגיל ארבעים או חמישים. (כמו גלגל מכונית שאינו מאוזן כתוצאה ממכה קלה במדרכה, במשך הזמן הוא יעבור תהליך שחיקה למרות הגומי הקשיח. בתהליך השחיקה, נוצר חום- כלומר דלקת, ולאחר זמן נוסף הגלגל מתפרק לחתיכות קטנות.)
פציעות ספורט נפוצות כוללות:
*פגיעות גב וצוואר: תזוזות של חוליות, פריצות דיסק
*נקעים במפרקים: קרסוליים, ברכיים, כתפיים, מרפקים, פרקי כף יד
*מתיחות וקרעים בשרירים
*דלקות בגידים
*הפרעות בזרימה עצבית- נימול, עצבוב לקוי, כאב
*זעזוע מוח
מה כואב לך? סימפטומים שכיחים בפגיעות:
*כאב- חד, עמום, דוקר, פועם
*נפיחות נראית לעין או מורגשת
*כאבי ראש
*שרירים כואבים או מכווצים
*נוקשות במפרקים
*תחושה של חום, נמלים, עקצוץ, הירדמות
*טווח תנועה מוגבל
*חולשה
טיפול כירופרקטי/אוסטיאופתי לספורטאים: הבחירה הנכונה לבריאותך
הגישה לטיפול בספורטאים מקורה בהבנה שכדי למנוע פגיעות ולהחלים מהן כשכבר קרו, יש למצוא את גורמי הסיכון ואת מוקד הבעיה. הרפואה הטבעית איננה מחלקת פלסטרים ולא כדורים בצבעים שונים. אנחנו מעוניינים לשמור על הגוף שלך כדי שיוכל לתפקד במלא הפוטנציאל שלו.
באבחון ובטיפול הכירופרקטי והאוסטיאופתי מאתרים מפרקים שיצאו מאיזון, שרירים שסובלים ממתח וחסימות במערכת העצבים ובמערכות הגוף השונות שמושפעות ממנה. במקצועות אלה קיימות טכניקות ושיטות רבות לאיזון הגוף. כיום הנטייה היא לעבור לטיפולים עדינים ומדויקים שנתמכים על ידי מחקרים מדעיים. כאשר מוצאים את המוקד לחוסר האיזון בגוף ומחזירים אותו לתפקוד נאות, מונעים פציעות ועוזרים לספורטאי להמשיך באורח החיים שלו באופן שאינו מצריך מאמץ יתר ואינו מסכן אותו.
במרפאה שלי מתמחים בטכניקות מאד עדינות ומדויקות מהטובות ביותר בעולם הריפוי.
הגישה הנכונה לטיפול בפציעות ספורט היא לאבחן, לטפל, לשקם, ולתחזק כדי למנוע נזקים בעתיד.
עקרונות חשובים לטיפול בספורטאים:
יש צורך להבין את הספורטאי, את האמביציה שלו לספורט תחרותי ואת מה שנדרש ממנו כדי להמשיך בפעילות.
הרופאה המטפלת צריכה להכיר בחומרת הפציעה ולא להיות מושפעת מהרצון של הספורטאי והסביבה לחזור לפעילות במהירות האפשרית.
יש ליצור פרוטוקול טיפולי אובייקטיבי ואישי שמטרתו לעזור לגוף הספורטאי להחלים. פעמים רבות יש צורך בשילוב מספר שיטות טיפולים ולכן עדיף לבחור במרפאה שמשלבת מטפלים מתחומים שונים. מרפאה קטנה ואישית שבה מכירים אותך ונותנים לך יחס אישי עדיפה על מכון גדול ומפורסם שבו את אחת מני רבים.
טיפול בפגיעות ספורט- במקרה שכבר נפצעת כדאי להתקשר למרפאה כמה שיותר מהר ולקבל יעוץ, אנחנו מתמחים באבחון ואם צריך טיפולים נוספים כמו ביקור אצל אורטופד או נוירולוג, נוכל להפנות אותך. קחו בחשבון שכלי העבודה של האורטופד הוא הסכין או זריקות וכדורים. אם אינכם מעוניינים באלה, פנו אלינו ונשמח לעזור לכם להירפא.
הזמן לא מרפא, חשוב לפעול מהר. ככל שמאבחנים ומטפלים בפציעה במהירות תוך קבלת החלטות נכונות, הגוף יחלים יותר נכון. לכן חשוב להימנע מריצה בין אנשי מקצוע שונים שרק תגרום להוצאות מיותרות וסבל. יש לבחור במרפאה אמינה עם מטפלים מוסמכים ומומלצים.
המטרה היא תמיד להגיע להחלמה מלאה. האם זה אפשרי? לא תמיד, אבל המטרה נשארת ולעולם אין לדעת את יכולת הגוף וגבולותיו. קסמים קורים כשמדברים את שפת הגוף.
מעבר לטיפולי מגע, מטפל טוב ידע לייעץ לספורטאי בתחומים חשובים כמו תזונה, שיקום, ודרכים נכונות לשמירה על הבריאות.
טיפול בספורטאים : מתי להגיע לטיפול?
הטיפול המונע הוא הדרך הנכונה לשמור על הגוף. כל כמה זמן צריך להגיע? תלוי בך. בטיפול לומדים להכיר את הגוף ואת צרכיו ובהתאם לכך מתאימים את תכיפות הטיפול. לכל גוף צרכים שונים וכל אדם מגיב באופן שיחודי לו. כאשר באים לטיפולי תחזוקה ניתן לחסוך בהוצאות ולשמר את הגוף לאורך כל חייו של האדם.
כאשר נגרמת פציעה מומלץ להגיע כמה שיותר מהר. שלבי הטיפול כוללים את הטיפול האקוטי. בשלב זה יש צורך בטיפול עדין וממוקד להפחתת הכאב, לאיזון המפרקים והרקמות כדי לאפשר את תחילת ההחלמה. יש להכיר בעובדה שזמן ההחלמה משתנה בכל פציעה בקשר ישיר לסוג הרקמות שנפגע וליכולת הגוף לרפא אותן. משם עוברים לשלב מייצב, בו הגוף כבר פחות סובל אבל עדיין לא יציב ומועד לפגיעות נוספות. שלב זה מאד חשוב ואין לדלג עליו. בשלב האחרון מומלץ לבוא לבדיקות תקופתיות לא כי כואב, אלא כדי לשמר ולתחזק את הגוף שעובד עבורך.
כירופרקטיקה ואוסטיאופתיה הם מקצועות טיפול מדעיים שהתפתחו לפני כמאה ועשרים שנה בארצות הברית, קנדה ואירופה. המטפלים במקצועות אלה מומחים בטיפולי מגע בגוף, באיתור חסימות מפרקיות ורקמתיות בעזרת טכניקות שונות. מקצועות אלה שמו להם למטרה להשיב את בריאות הגוף שלך, באופן טבעי. כמובן.